Skip to main content
Syndicate content

Интернет - магазин оригинального декора

candle

NASHAHATA

St.Valentine

Праздники сегодня

Языки

3876_0[1].jpg

ПОДПИСАТЬСЯ на последние новости МАРИЧКА by Email

Правила етикету в Італії. Національні особливості


Італійців прийнято вважати веселими й життєрадісними. Вони по природі дуже допитливі і проявляють величезний інтерес до чужих звичаїв. Вони люблять читати і слухати розповіді про життя інших народів і часто їздять у відпустку за кордон, щоб зайвий раз упевнитися в тому, що їм уже відомо: їх власна країна найкраща у світі, оскільки в ній є все необхідне для життя: сонце, вино, їжа і футбол.

Італійці дуже люблять рідні місця і насилу відриваються від них. У більшості регіонів є власний місцевий діалект, що значно відрізняється від італійського і структурно, і лексично. Жителі Італії в першу чергу вважають себе і один одного римлянами, міланцями, Сіцілією або флорентійцям, а вже потім італійцями. Звідки ви родом? для італійця не просте запитання, він вимагає грунтовної відповіді. Італієць точно знає, звідки він родом.

Італійці дуже виховані люди і з хорошими манерами. Слова спасибі, будь ласка можна почути в Італії на кожному кроці. Велике значення вони надають привітань, які завжди супроводжуються рукостисканнями і поцілунками. Таким чином вони висловлюють бурхливу радість при зустрічі знайомих, навіть якщо розлучилися з ними зовсім недавно.

Італієць неодмінно розцілує вас в обидві щоки, причому у чоловіків це теж прийнято. А рукостискання несе в собі певний символ: воно показує, що руки, що тягнуться один до одного, беззбройні.

При зустрічі зі знайомими в Італії прийнято спочатку питати про здоров'я дітей, а потім вже про їх самопочутті. Італійці дуже привітні, вони часто називають один одного дорогою, дорога і милий, мила навіть при шапкове знайомство.

Слово чао в Італії є універсальною формою, як вітання, так і прощання. Незнайомих називають синьйор і синьйора. Жінці говорять синьйора, навіть якщо фактично вона синьйорина (незаміжня).

При спілкуванні дуже часто користуються професійними титулами. Доктор зовсім не обов'язково лікар, а будь-яка людина з вищою освітою; професорами називають всіх вчителів, а не тільки університетських викладачів; маестро величають не тільки диригентів і композиторів, але і людей інших спеціальностей, навіть тренерів з плавання; інженер дуже почесний титул, що відображає високий статус людей з інженерною освітою.

Італійці не часто говорять вибачте: якщо вони не відчувають за собою провини, то і вибачатися нема чого.

В Італії пунктуальність не вважається обов'язковою якістю, а час завжди називають приблизно. Не те, щоб запізнення в Італії віталися, але, у всякому разі, до них ставляться терпимо. Дозволеним вважається запізнення на 15 хвилин, а на півгодини спізнюватися вже неприпустимо.

Дуже багато уваги італійці приділяють своєму зовнішньому вигляду. Італійці завжди помічають, як одягнені інші, особливо іноземці (на їхню думку, всі вони одягнені погано).

Італійці народ щедрий, але до їх щедрості треба ставитися з побоюванням, оскільки жоден подарунок не робиться в Італії без наміру. Життя і влада італійців базуються на системі подарунків і послуг. Якщо ви прийняли від італійця подарунок, це означає, що ви повинні будете відплатити дарувальникові якийсь послугою. Тому, якщо один італієць підкинув іншого на вокзал чи влаштував до хорошого окуліста, рано чи пізно він зажадає винагороди.

Особливості італійської кухні

Італійці дуже люблять смачно поїсти, а особливо поїсти в компанії своїх родичів, друзів, приятелів. Ентузіазм італійців не знає кордонів, коли мова заходить про устрій спільного прийому їжі. Спершу йдуть закуски, як правило, не менше п'яти, потім перше блюдо широкий вибір макаронних і рисових блюд, потім друга страва м'ясо або риба з гарніром з овочів; потім сир і, нарешті, десерт, який завершує кави зспрессо.

Трапеза може тривати від двох до п'яти годин. Після обіду італійці не проти подрімати годинку-другу, щоб прийти в себе перед вечерею.

В Італії кожного сезону відповідають свої делікатеси. Так, в кінці літа італійці всією сім'єю готують томатний соус, у вересні відправляються за грибами, в жовтні збирають виноград, в березні листя кульбаби, що додають неповторний аромат зеленого салату. Секрет італійської кухні полягає не тільки в тому, що інгредієнти свіжі і якісні, але і в тому, що всі італійці, як жінки, так і чоловіки, - відмінні кулінари. Готувати вони вчаться з дитинства.

Італійці займають одне з перших місць у світі за споживанням віскі - в італійських барах, як правило, асортимент віскі багатше, ніж в шотландських пабах. Серед молоді все більшою популярністю користується пиво, особливо міцне, імпортне. Але що в італійця в крові, так це вино.

Яких тільки вин немає в Італії: від темно-червоних, пінистих, до білих, іскристих. Зазвичай італійці п'ють молоде вино місцевого виробництва, і той факт, що кращі італійські вина майже не відомі за кордоном, дозволяє тримати ціни на розумному рівні. Вибір вин незвичайно широкий, і в кожного свій особливий смак і аромат.

П'ють італійці тільки за їжею, але це зовсім не означає, що вони себе обмежують. Їжі передує аперитив, до кожної страви покладено своє вино, а на десерт шампанське.


З Енциклопедії етикету Марії Кановской




Каталог блогов Blogdir.ru