Skip to main content
Syndicate content

NASHAHATA

Праздники сегодня

Языки

1 (11).jpg

ПОДПИСАТЬСЯ на последние новости МАРИЧКА by Email

Правила етикету. Національні особливості Іспанії


Іспанці народ галасливий, неорганізований і непередбачуваний. Вони самі не знають, як вони себе поведуть у наступну хвилину. Іспанців мало хвилює, що інші думають про них. В більшості своїй іспанці приділяють манерам менше уваги, ніж інші нації. Вони, звісно, ​​розраховують на те, що діти їх будуть вести себе пристойно на людях, але при цьому їх не лають.

Вони вічно спізнюються або просто не з'являються на зустрічі, які вони ж самі і призначають, і не сплять, якщо не вважати сієсти. Сієста 2:00 післяобіднього сну (15.0017.00). Це найулюбленіше і святе заняття іспанців. Всякого, хто під час сієсти виявляється на ногах, вважають ненормальним. У годинник сієсти практично неможливо знайти жодного відкритого магазину, ні взагалі людей на вулиці. Країна як ніби завмирає.

На всяке питання особистого характеру вони лише знизують плечима, оскільки з їхньої точки зору це не має ніякого значення. У той же час у них пристрасть до безпардонним моралей, так що не дивуйтеся.

Вибачте або спасибі рідко звучать на вулицях слова. Ніхто не чекає від вас слова подяки або вибачення за незначний проступок. Іспанці вважають, що все це манірність. Вони не приховують свого задоволення, але і невдоволення приховати не намагаються.

Звернення іспанців один до одного, ймовірно, найпростіше у всьому світі. В іспанській мові ввічливе звернення ви співіснує з менш формальним ти, але, будучи представленими, іспанці геть забувають про ввічливому ви. Тим не менш, звернення на ти неприйнятно по відношенню до людей похилого дамам і важливим персонам. А звернення ви, вимовлене із глузуванням, може бути великою образою. Воно дає зрозуміти адресатові, що він веде себе не кращим чином. В Іспанії прийнято при зустрічі не тільки потискувати жінкам руку, але цілувати їх в обидві щоки.

Звернення дон і дена, додані до імен, є вираженням глибокої поваги. Ці форми звернення застосовуються по відношенню до академікам, лікарям, юристам та іншим людям з вищою освітою, а також є ознакою шляхетного походження.

Іспанці люблять знайомитися, вони обожнюють своїх друзів, старих і нових, і тому призначають нескінченні зустрічі в кафе, ресторанах, барах і т. д., щоб разом поснідати, пополднічать, пообідати, випити кави, повечеряти, випити кави на ніч, випити ще кава на ніч і ще кава на ніч. Те, що в дев'яноста восьми випадках із ста на подібні зустрічі ніхто не є, вважається нормою. Непунктуальність це спільна риса іспанців.

Найголовніше слово в лексиконі іспанців це маньяна (зазвичай супроводжуване знизуванням плечима). Про те, який зміст вкладав іспанець, це слово произнесший, можна тільки здогадуватися. Воно може означати все що завгодно: завтра, як-небудь завтра, післязавтра, наступного тижня, через тиждень, в наступному місяці, наступного року, пізніше, абияк, ніколи або ні за що.

Оскільки іспанці ніколи нікуди не поспішають, то й про справи своїх вони можуть розповідати вам годинником. Старовинної іспанської традицією є вечірня прогулянка по місту з метою побачити друзів, як і її неминучий наслідок дозвільна бесіда. Іспанці віддаються розмовам в будь-якому місці і в будь-який час.

Непристойним вважається переривати співрозмовника або натякати йому на те, що у вас інша зустріч. Не ображайте іспанців, оскільки в іншому випадку потік лайок буде не зупинити.

Особливості іспанської кухні

Якщо ви вирішили влаштувати звану вечерю, то запрошуйте своїх іспанських друзів за дві години до початку. Уникайте гарячих страв, оскільки, якщо так трапиться, що ваші гості прийдуть вчасно, вони будуть довго розповідати, як їм це вдалося, і гаряче блюдо все одно стане холодним.

Оскільки іспанці не люблять говорити про час і ніколи нічого не планують, про годині обіду або вечері можна тільки здогадуватися. Якщо ви запрошені в гості, принесіть із собою букет квітів або що-небудь солодке.

В Іспанії не прийнято відразу приймати, запрошення на обід або вечерю. Воно, швидше за все, є простою формальністю. Погоджуйтеся тільки після третього запрошення, тоді вас, напевно, зазивають щиро. Не прийнято також приходити в точно призначений час, потрібно запізнитися на 15-20 хвилин. Вечеряють іспанці зазвичай, починаючи з 21.00. Іспанські ресторани ніколи не закриваються раніше 3.00.

Саме непунктуальність іспанців лежить в основі того, що їх національною стравою є Паелья суміш зі смаженого курчати, вареної риби, напівсирого кальмара, сирих креветок, помідорів, гороху, червоного перцю, зеленого перцю, шафрану і рису. Ніхто не знає, який, власне, у паельі повинен бути смак. Так що ніхто не скаржиться, якщо вона раптом виявиться недовареної або перевареної.

Всі необхідні інгредієнти паельі можуть бути приготовлені заздалегідь, а потім лежати в очікуванні гостей. І коли, нарешті, ті появляться, за якихось двадцять хвилин, поки гості поглинають гаспаччо (холодний суп з помідорів, цибулі, огірків, хліба, оливкової олії і часнику), можна встигнути приготувати паелью.

Іспанці споживають величезну кількість смаженої риби, креветок, запеченої свинини, смаженого кальмара, запечених на решітці сардин, запечених на шампурі курчат, смаженого перцю, смажених на решітці анчоусів і запечених на шампурі восьминогів, а також копченого окосту без соусу, який тут не користується великою популярністю.

Зазвичай день починається зі свіжоспеченого хліба, який іспанці умочують в оливкову олію з часником, і чорної кави, часто з краплею бренді або анісової настоянки. Діти зазвичай снідають чурро (кренделі з тіста), які вони умочують в густий гарячий шоколад.

На обід (який ніколи не буває раніше трьох годин) зазвичай подається пазли або картопля фрі. Цей картопля теж можна назвати національним блюдом саме тому, що і його можна приготувати заздалегідь, а потім тільки кинути в киплячу оливкова олія, коли гості почнуть скаржитися на голод. Картопля їдять абсолютно з усім, включаючи і паелью.

Найпоширенішою стравою є будь легка закуска від оливок і яйця під майонезом до копченої ковбаси і смаженої козлятини, яка подається протягом всього дня в більшості барів.

Випивати іспанці починають в 2:00 ранку і роблять це в нічних клубах до відкриття більшості контор, тобто до 10.30 ранку. Особливою популярністю користується крижане пиво, джин з тоніком, холодне біле вино, крижане червоне вино.


З "Енциклопедії етикету" Марії Кановской




Каталог блогов Blogdir.ru