Skip to main content
Syndicate content

Интернет - магазин оригинального декора

candle

NASHAHATA

St.Valentine

Праздники сегодня

Языки

18c19n.jpg

ПОДПИСАТЬСЯ на последние новости МАРИЧКА by Email

Робимо іграшки своїми руками. Дід Мороз і Снігуронька (рукоділля до Нового року та Різдва)


Попереду дитячі канікули. Погода не дуже розташовує до прогулянок, та й темніє рано. Чому б вам не зайнятися рукоділлям разом з вашими дітьми, адже ніщо так не зближує, як спільна робота. Тим більше, що це не прості і нудні домашні справи, а виготовлення іграшок.

Напевно у вас вдома знайдуться залишки тканин, гудзики, намистинки. Яку запропоновану іграшку зробити буде зовсім неважко. Вам буде потрібно трохи фантазії, посидючості і терпіння, адже потрібно не просто щось робити самій, але й навчити цьому вашої дитини.

Починайте роботу з підбору всіх потрібних матеріалів. Тканини використовуйте щільні, не обсипаються: сукно, тонкий драп, щільний зваляли трикотаж. Оченята робіть з гудзичків, намистинок або кружечків фетру, замші. Для обробки візьміть шматочки хутра або пухнастих тканин. Деякі деталі можна вирізати зі шкіри, м'якого пластику, клейонки.

Уважно прочитайте опис і розкажіть вашій дитині.




Дід Мороз

Діда Мороза змайструєте з старенькою рукавиці. Верхню частину рукавиці заповніть ватою або поролоном, залишивши в центрі отвір для вказівного пальця. Однією ручкою іграшки буде великий палець рукавиці. Для іншої ручки проріжте в потрібному місці маленьку дірочку і Ушийте туди відрізаний палець від другої рукавиці. Якщо другий рукавиці немає, зв'яжіть пальчик гачком по колу (рис. 1).




Оформіть голову. Для особи наклейте відповідний за кольором шматочок тканини і зробіть з гудзиків очі і ніс (мал. 2).

Наклейте зі шматочків хутра вуса і бороду. Одягніть Діда Мороза.




Снігуронька

Найважливіше - правильно зробити Снігуроньці головку. Для її основи підберіть відповідну по формі пластикову баночку від ліків, кулька або коробочку від кіндерсюрприз. У нижній частині основи зробіть дірочку для вказівного пальця. Обтягніть основу тканиною або трикотажем (рис. 1).

Оформіть голову іграшки: зробіть оченята, надягніть на неї шапочку і приклейте волосся з розпущених вовняних ниток (рис. 2).

Другу частину іграшки - шубку - зробіть з прямокутного шматочки щільної тканини, сукна або товстого трикотажу. Верхній край шубки зберіть на нитку і стягніть. Пришийте його до голови. Шов закрийте вузенькою стрічкою (рис. 3).

З боків шубки зробіть прорізи для пальців - ручок. Прикрасьте костюм Снігуроньки тасьмою та блискітками.

Діда Мороза і Снігуроньку ви легко можете навчити рухатися і кланятися, якщо надягнете на руку як рукавичку. При цьому вказівний палець руки повинен увійти в отвір усередині голови, а два сусідніх стануть ручками ваших живих ляльок.

Надівши зроблені іграшки на руки, ви зможете розіграти виставу разом з дітьми не гірше, ніж в сьогоденні ляльковому театрі.


Ідея і виконання іграшок Наталії Кобякова




Каталог блогов Blogdir.ru